Pancratius

Informatieblad 3. ZONDAG   24 en 31 juli 2016 Jaargang 43, week 30 en 31

Zoeken - vragen - kloppen..........

Leven is zoeken met geloof, hoop en liefde naar de zin van ons bestaan. Als christen zoeken wij met geloof in de natuur en in onze menselijke omstandigheden, opdat we God kunnen ontdekken, dat Hij ten eerste de schepping is, maar ook Onze Vader. Die ontdekking heeft Jezus ons bevestigd, doordat Hijzelf ons heeft leren bidden met Zijn eigen woorden: het gebed Onze Vader. In die zin leidt het bidden ons tot de verbondenheid met God, die tijdens het zoeken met geloof naar het eeuwige, waarin zij dagelijks het brood nodig hebben:  het brood als kracht van vergeving en overwinning van het kwade.

Zoeken doen wij ook met hoop als de geestelijke stok, die ons op de weg van menswording steunt. De hoop wijst ons naar de bestemming waarnaar wij verlangen als schepselen van beperktheid tot volheid bij de bron van ons leven. Wel erkennen velen die hoop onderweg hier op aarde als het fundament van toewijding en volharding, van vorming en voltooiing om steeds mensen van hoop te worden. Met andere woorden herkennen we in deze pelgrimstocht Gods Heilige Geest als onze reisgenoot. Verder zoeken wij ook met liefde, die zelf God is en de dienaar van Yaweh: Jezus Christus. Want met liefde opent de Zoon van God alle deuren van gaven en genade waaraan wij blijven kloppen tijdens onze zoektocht naar de oorsprong van het menszijn. Als we elke keer naar de ware liefde vragen, vinden we Jezus'  geest van geven en delen (als de gekruisigde). En als wij naar het eeuwige geluk blijven zoeken, dan ontmoeten wij Hem als Verrezene voor altijd. In deze week zoeken ook duizenden katholieke jongeren in Polen met paus Franciscus samen naar Jezus, de Verlosser van allen: door samen ontmoeten, bezinnen en delen in het gebed. Als medegelovigen wensen wij hen van harte toe: een genadevolle tijd voor hun geloofsleven! Tenslotte mag ik dit voorwoord ook als gelegenheid gebruiken om u allen te bedanken voor uw gebed en belangstelling tijdens en na mijn oogoperatie. Uw medeleven op allerlei manieren heeft mij heel goed gedaan, zodat ik geduld, moed en rust mocht ondervinden voor het herstel van mijn rechteroog. Van harte wens ik u die met vakantie gaat of thuis blijft een fijne en rustgevende periode toe.                                  Pastor Linh    

Zondag 24 juli 09.00 uur Eucharistieviering m.m.v. het Dameskoor.

Voorganger: Pastor Oude Vrielink.

Int.: Gert Mulstege, uit dankbaarheid voor het leven van Karel Wekking, o.o. en fam.leden Wekking, o.o. en fam.leden Rekers en tante Toos.

Woensdag 27 juli 09.00 uur Woord- en Communieviering in de aula door de Parochiële Werkgroep.

Voorganger: Johan Steggink.

Zaterdag 30 juli 19.30 uur Eucharistieviering m.m.v. het Herenkoor.

Voorganger: Pastor Meupelenberg.

Jaarg.: Fien Blankenvoort-Hamer. Int.: Riet Kamphuis-Krakjers, Dionne Meijer-Boswerger, Alice Hudepol-Nordemeule, Annie Steggink-Kamphuis, Jan Steggink (M’veen), Bennie Droste, Sinie Dijkers-Koopman, Toon Blankenvoort.

Woensdag 3 augustus 09.00 uur Woord- en Communieviering in de aula door de Parochiële Werkgroep.

Voorganger: Jan Veldhuis.

Int.: overl.fam., Bernardo Engbers.

Zondag 7 augustus 09.00 uur Eucharistieviering m.m.v. het Herenkoor.

Voorganger: Pastor Huisman.

Jaarg.: Zr. Maria Wenneger, Joop Hollink, Gerard Nijhuis (Manderseweg).

Int.: Manny Sanderink-Weernink, Bennie Droste, Jan Hulskotte, Jan Oude Luttikhuis (Kapper).

KOREN

Za. 30 juli: 19.30 uur: Herenkoor.

Zo. 7 aug. 09.00 uur: Herenkoor.

LECTOREN

Za. 30 juli: 19.30 uur: Lies a/d Stegge.

Zo. 7 aug.: 09.00 uur: Johan Steggink.

MISDIENAARS

Za. 30 juli: 19.30 uur: Carmen Droste en Anne Booijink.

Zo. 7 aug.: 09.00 uur: geen.

COLLECTANTEN

Za. 30 juli: 19.30 uur: Gerard Alberink, Gerard v/d Aa.

Zo. 7 aug.: 09.00 uur: Ben Demmer, Gerard Braakhuis, Harrie Kemna.

KOSTERS

Za. 30 juli: 19.30 uur: Jan Veldhuis.

Zo. 7 aug.: 09.00 uur: Ine Bos.

SPREEKUUR

Di. 9-11 uur: Annie Schepers.

COLLECTES

Plaatsengeld 10 juli         38,--         Eigen kerk 10 juli             39,70

Plaatsengeld 16 juli         20,60        Eigen kerk 16 juli             33,55

Avondwake/uitvaart Annie Booijink-Kemna                              130,78

KERKSCHOONMAAK

Dinsdag 30 augustus vanaf 08.30 uur zal de kerk worden schoongemaakt door de wijk Oosterik. De contactpersoon voor deze wijk is Riky Droste, tel. nr. 680371.

OVERLEDEN

Maandag 11 juli is op 90-jarige leeftijd overleden onze mede-parochiaan Annie Booijink-Kemna voorheen wonende aan de Uelserweg te Mander. Zaterdag 16 juli heeft voor haar de plechtig gezongen uitvaartviering plaatsgevonden waarna ze te ruste is gelegd op ons parochieel kerkhof.

Thomas viering

De 1e anders viering staat gepland voor na de vakantie,

deze viering zal een Thomasviering zijn. Het thema voor deze viering:“een nieuw begin”. Deze Thomasviering zal plaats vinden in twee geloofsgemeenschappen:

zaterdag 10 september om 19.00 uur in Langeveen,

zaterdag 24 september om 19.00 uur in Vriezenveen.

Een viering met workshops, een viering voor jong en oud, zet het vast op uw kalender of in uw agenda. Wees van harte welkom, aansluitend aan de viering is er koffie, thee en ranja voor de kinderen.

Werkgroep anders vieren, Diaken Bert Huitink

Met de fiets de boer op

Woensdag 10 augustus 2016 TUBBERGEN

09.30 - 16.00 uur ± 25 km. Diverse bedrijven, met onder andere een: melkveebedrijf, loonbedrijf & varkensbedrijf.

Deelname is € 2,50 p.p. Dit is incl. koffie/thee en een koek. Kinderen tot 16 jaar zijn gratis. Deze route is ook toegankelijk voor auto’s. Voor kinderen is er ranja en een koek. Tevens is er voor de kinderen weer een wedstrijdformulier verkrijgbaar waarmee leuke prijzen zijn te winnen

Startpunt: Raadhuisplein 4a 7651 CV Tubbergen of

Markgravenweg 5 7665 RS Albergen

Belcanto Fleringen zoekt pianist

Het koor Belcanto is per direct op zoek naar een enthousiaste en gedreven pianist, bij voorkeur met ervaring. Onze huidige toetsenist maakt de overstap van het combo naar de zanggroep en daardoor komt deze belangrijke plek vrij.

Ben jij degene die ons combo komt versterken?

Belcanto zingt een gevarieerd repertoire, zoals moderne popliedjes, top 100 muziek en kerkliedjes. Ons koor treedt op, op diverse plekken en bij gelegenheden. Zo zijn we nu al druk aan het repeteren voor ons concert op 18 maart 2017. Ook zijn we ieder jaar van de partij op de kerstmarkt “Kerst en Kunst” in Ootmarsum. Daarnaast verzorgen we jaarlijks een avondprogramma in een verzorgingshuis en zingen we meerdere vieringen per jaar in onze parochiekerk in Fleringen. We repeteren iedere dinsdagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur in kulturhus De Spil in Fleringen. Met de leden van het combo worden aparte afspraken met de dirigent gemaakt over de aanwezigheid bij de repetities. Dit kan, afhankelijk van de ervaring die je meebrengt, betekenen dat je niet bij alle repetities aanwezig hoeft te zijn. Heb je belangstelling en wil je een keer langs komen, neem dan contact op met Ingrid Mollink, voorzitster van Belcanto, telefoon 0541-670441 of 06-13744692, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of kijk voor meer informatie eerst even op onze website: www.belcantofleringen.nl.

DORPSHUISKAMER ’t Eschhoes

De Dorpshuiskamer is er 2-wekelijks in de oneven weken op de woensdagochtend in ‘t Eschhoes te Vasse. U kunt dan gezellig een kopje koffie komen drinken, een kaartje leggen, een spel spelen of samen een wandeling maken. Alle inwoners van Vasse e.o. zijn van harte welkom. Eén keer in de 4 weken wordt er aansluitend aan de Dorpshuiskamer een open eettafel (“Oet Ett’n int Eschhoes”) gehouden, waarvoor mensen uit Vasse e.o. zich kunnen inschrijven.

Wilt U graag meer informatie, dan kunt u ons bellen of mailen.

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bel: 06 38558412 (Ine Bonke) l 0541 850758 (Fons Nijhuis)

PAROCHIECENTRUM

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website: www.hpancratius.nl/ (daarna klikken op locatie, etc.)

Bereikbaar via parochiecentrum op nr. 680201 of

mobiel nr. 06-5137 7652.

Rabobanknr. IBANNR. is NL75RABO0153203803

t.n.v. Parochie Vasse.

Misintentie      € 7,50  /    Jaargedachtenis     € 10,--

Opgave van misintenties is mogelijk via email of telefonisch op

nr. 680879 (Annie Schepers) Persoonlijk aanvragen kan ook op dinsdagmorgen vanaf 9.00 uur tot 11.00 uur tijdens het spreekuur.

De aanvraag kerkelijke vieringen wordt verzorgd door Mirjam Eidhof, tel. 680403 of te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Centraal secretariaat H. Pancratius parochie

Karin Grunder en Yvonne Kroeze

Grotestraat 64, 7651 CK Tubbergen E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken." href="mailto:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon: 06-33564002

Bereikbaar op :

dinsdag en woensdag: 09.00 u - 12.00 u en 13:30 u - 16:30 uur

donderdag: 13:30 u - 16:30 u, vrijdag: 09.00 uur - 12.00 uur.

Colofon pastores

H. Nguyen Ngoc Linh, priester

Ootmarsumsestraat 496, 7603 NN Almelo. Tel.: 0546-873936

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

L.H. Huitink, diaken

Werkadres: Ootmarsumseweg 176, 7665 SE Albergen.

Telefoon: 06-20432661

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mw. J.A.M. Meupelenberg, pastoraal werker

Werkadres: Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren.

Telefoon: 0546-631216, b.g.g. 0546-492231

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mw. C.M. Saris, pastoraal werker

Maandag, dinsdag, woensdagochtend

Telefoon: 06-20428594 E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WEEKWACHT

'Voor dringende pastorale hulp in geval van geestelijke bijstand, ziekte en bij overlijden belt u met het nummer 06-20430155'

TELEFONISCHE HULPDIENST

De Hulpdienst is bereikbaar op alle uren/dagen van de week en is door haar anonimiteit laagdrempelig. Het nummer van de telefonische hulpdienst is: 06-30513746.

WEEKENDDIENSTEN ARTSEN

Centrale Huisartsen Post Almelo (CHPA)

C.H.P.A., tel. 088-5880588 (17.00 uur tot 8.00 uur)

Zilvermeeuw 1 te Almelo.

Huisartsenpost Oldenzaal tel. 088-5551122

Prins Bernardstraat 17 te Oldenzaal.( 17.00 tot 8.00 uur)

WEEKENDDIENSTEN VERLOSKUNDIGEN

23/24 en 30/31 juli I. Hoekstra, tel. 0546-621340 b.g.g. 074-2508686 amb.dienst.

Wijkgebouw Zorgaccent Vasse, Denekamperweg 185A,

Voor verpleging en verzorging bij u thuis in Vasse e.o.

Inloopuur elke maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 12.00 uur.

Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar op tel.nr. 06-55698606.

Tevens beschikt ons gebouw over een prikpost, reguliere bloedafnames en trombosedienst elke woensdagochtend, van 7.30 tot 8.30 uur.

Buurtzorg Geesteren e.o. (ook Vasse)

Voor alle verpleging en verzorging thuis.

24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer  06-51447847.

Thuiszorg TMZ

Thuiszorg TMZ 24 uur per dag zorg. Heeft u zorg nodig,

‘Vertrouw op uw wijkzuster’. Bel: 06-24647169

Thuiszorg Maartje Tubbergen

Eeshoflaan 21, 7651 LZ, 24 uur bereikbaar voor thuiszorg en hulpmiddelen. Tel. 088-0005219

KOPY PAROCHIEBLAD

Di. t/m 11.00 uur parochiecentrum

Di. t/m 18.00 uur Silvia Grootelaar, Hooidijk 52, tel. 0541680407

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onderstaande tekst is gelezen

in een vakantieviering in de kapel van De Eeshof:

Het gebed dat verhoord werd

Ik vroeg om kracht

   en God gaf me moeilijkheden

      om me sterk te maken

Ik vroeg om wijsheid

   en God gaf me problemen

      om te leren oplossen

Ik vroeg om voorspoed

   en God gaf me verstand en spierkracht

      om mee te werken

Ik vroeg om moed

   en God gaf me gevaren

      om te overwinnen

Ik vroeg om liefde

   en God gaf me mensen

      om te helpen

Ik vroeg om gunsten

   en God gaf me kansen

Ik ontving niets wat ik vroeg

Ik ontving alles wat ik nodig had                                    uit: Soefi literatuur