Volg Hpancratius nu op TWITTER! (zie menu links)

Informatieblad 3. ZONDAG 16 en 23 maart 2014 Jaargang 41, week 12 en 13

Een innerlijke tocht door de woestijn.

De veertigdagentijd is begonnen met aswoensdag. Door het ontvangen van het askruisje wilden we onze kleinheid erkennen, om zo op het goede spoor te komen. We vragen naar/om Gods barmhartigheid, we verbranden ons verleden, we tekenen ons met as en we krijgen een opdracht mee voor de komende periode vóór Pasen: wordt een goed mens door rechtvaardig te zijn “in het verborgene”. Niet voor de ogen van de mensen maar voor het aangezicht van God. Vanuit onze geloofstraditie beseffen wij ook, dat deze veertigdagentijd ons aan de slavernij in Egypte herinnerten aan de tocht door de woestijn. Daarom in deze tijd mogen we leren aan de slavernij te ontsnappen. Want wij allemaal hebben onze verslavingen: allemaal hebben we het nodig door vasten, bidden en delen los te komen van wat ons bindt en afhoudt van God. Wij hopen op Gods liefde en Jezus’ opoffering: daaruit wordt iets nieuws geboren, nieuw leven. Zoals de natuur buiten in de komende weken langzaam weer tot leven komt, de lente ….. Over veertig dagen is het Pasen: feest van leven, na de schijndood van de winter. Wij krijgen de tijd om daar naartoe te groeien, om ons te bezinnen op de dode plekken in ons eigen leven, om te snoeien waar dat nodig is, om tot nieuw leven te komen én dit mogelijk te maken voor anderen. Bij dat alles mogen we vertrouwen op de liefde, de genade en de barmhartigheid van God die alle leven geeft, die het leven zelf is.

Mogen zo de veertig dagen voor ons allen een tijd van heil worden!

Pastor Linh.

Zaterdag 15 maart 19.30 uur Gezinsviering (Lente) m.m.v. Kinderkoor de Pareltjes.

Voorganger: Pastor Huisman.

Jaarg.: Jan Kempers. Int.: Frans, Florian en overl.fam.leden Nijhuis-Bos, Hein en Marie Schurink-Vrerink, Gerard Vrerink en Herman Booijink.

 

Woensdag 19 maart 09.00 uur Eucharistieviering in de aula.

Voorganger: Pastoor Nijland.

Zondag 23 maart 09.00 uur Eucharistieviering m.m.v. het Dameskoor.

Voorganger: Pastoor Nijland.

Jaarg.: o.o. Lenferink-Kempers, Marie Oude Luttikhuis-Klein Haarhuis, Herman Booijink (Kemper). Int.: Antoon en Anneke Lansink-Nieuwe Weme, Zr. Maria Wenneger, Annie Weersink-Meijer, Herman Hemmer, Annie Oude Geerdink-Bekhuis, Hendrik en Marie Hesselink-Bekhuis, Manny Sanderink-Weernink, Jan en o.o. Alberink, Gert Mulstege, o.o. Booijink-Heerink en zoon Jan.

 

Woensdag 26 maart 09.00 uur Eucharistieviering in de aula.

Voorganger: Pastoor Nijland.

Zaterdag 29 maart (Vastenweekend) 19.30 uur Eucharistieviering m.m.v. het Herenkoor.

Voorganger: Pastor Linh.

Jaarg.: Gerard Nordemeule, Toon Blankenvoort, o.o. Boerrigter-Nijhuis.

Int.: Jan Hulskotte, Antoon en Anneke Lansink-Nieuwe Weme, Annie Weersink-Meijer, Rikie Oude Luttikhuis-Nijhuis, Henk Vrerink, Fien Blankenvoort-Hamer, Dionne Meijer-Boswerger, Gerard Michorius, Jan en Annie Blankenvoort-Eppink.

KOREN

Zo. 23 mrt. 09.00 uur: Dameskoor.

Za. 29 mrt. 19.30 uur: Herenkoor.

LECTOREN

Zo. 23 mrt. 09.00 uur: Ben Demmer.

Za. 29 mrt. 19.30 uur: Lies a/d Stegge.

MISDIENAARS

Zo. 23 mrt. 09.00 uur: Marieke Kamphuis en Kirsten Droste.

Za. 29 mrt. 19.30 uur: Ylfva Bekhuis en Anne Booijink.

COLLECTANTEN

Zo. 23 mrt. 09.00 uur: Gerard Braakhuis, Harrie Kemna,

Jan Veldhuis.

Za. 29 mrt. 19.30 uur: Gerard Koopman, Gerard Alberink,

Gerard v/d Aa.

KOSTERS

Zo. 23 mrt. 09.00 uur: Ine Bos.

Za. 29 mrt. 19.30 uur: Ben Demmer.

SPREEKUUR

Di. 9-11 uur: Annie Schepers.

COLLECTES

Plaatsengeld 1 mrt.     €   22,30   Eigen kerk 1 mrt.       €   28,41

Aswoensdag                                                              €   65,34

Plaatsengeld 9 mrt.     €   48,90   Eigen kerk 9 mrt.       €   47,70

KERKSCHOONMAAK

Dinsdag 1 april vanaf 08.30 uur zal de kerk worden schoongemaakt door de wijk van de Hooidijk. De contactpersoon voor deze wijk is Lidy Westerhof, tel. nr. 680575.

 

GEBOREN

Wij feliciteren Jeroen, Wilma, Bart* en Gijs Braakhuis van de Engbersstraat 36 met de geboorte van hun zoon en broertje Job Gerard. Job is geboren op donderdag 6 februari 2014.

GEZOCHT VRIJWILLIGERS DOOPGROEP

De doopgroep van de H.H. Pancratius en Joseph te Vasse zoekt vrijwilligers die willen helpen bij het voorbereiden van een doopje. Evelien Nijhuis en Mathilde Klaas beiden vrijwilligers zouden er graag een paar collega's bij willen hebben. Voor de exacte werkzaamheden mag je even met hen bellen. Ze zouden het leuk vinden wanneer je hen, 1 à 2 uurtjes in de maand wilt helpen Telefoon Evelien   is 0541-682061

Telefoon Mathilde is 0541-294824

PASTORIE VERHUURD De Pastorie is weer verhuurd in twee gedeelten: De begane grond wordt gehuurd door Mirjam Brilhuis woonachtig in Vasse. Zij begint hier een winkeltje in tweedehandskleding. Mirjam woont aan de Booyinkstraat 20. De bovenverdieping is verhuurd aan Jolanda Kemna ook woonachtig in Vasse. Jolanda eigenaresse van een subsidiebureau verhuurt enkele kamers weer onder aan andere ondernemers. De Locatieraad van de H.H. Joseph en Pancratius wenst beide dames veel succes met hun zakelijke onderneming.

KBO Vasse

Afgelopen donderdag 13 maart heeft Gerard Mensink ons verteld over zijn fietstocht, die hij een aantal jaren geleden maakte “Van Rome – Mekka op de fiets “ een zeer interessante middag met mooie foto’s. Op donderdag 24 april laten we ons weer van onze sportieve kant zien.We gaan dan nl. kegelen / bowlen  bij Kegelcentrum Nijhuis te Mander. Dit keer hebben we weer de juiste baan, nl. de baan met de kleinere en lichtere ballen. Gut Holz!

Ook kan er die middag weer gesjoeld worden.

Aanvang zoals altijd is  14.00 uur.

Jaarlijkse uitstapje met ter Beek.

Verder willen we nu alvast memoreren aan ons jaarlijkse uitstapje van de KBO, ook al is dit pas op 22 mei a.s.. Dit jaar gaan we met Ter Beek Reizen  naar de Meyer Werft in Papenburg (Duitsland), waar men zich bezighoudt met de vervaardiging van indrukwekkende cruiseschepen. Tijdens ons bezoek aan deze scheepswerf worden wij rondgeleid door een deskundige gids. Binnen de werf, ondergebracht in de twee grootste overdekte scheepsbouwhallen ter wereld, kunt u het interieur van een luxe cabine bekijken. Bovendien treft u er een prachtige tentoonstelling aan van de mooiste en modernste “droomschepen” die hier in Papenburg door de circa 2.300 medewerkers van de Meyer Werft gebouwd zijn. Immense schepen met voorzieningen als zwembaden, theaters, bioscopen, winkelcentra en meer dan tien restaurants hebben in de loop van de tijd de Meyer Werft verlaten. U komt van alles te weten over het ontwerp en de bouw van de meest luxueuze cruiseschepen die op deze aarde rondvaren. De gehele sfeer van luxe, weelde, techniek en bouwkunst gevoegd bij de onvoorstelbare afmetingen van deze varende kolossen maakt deze excursie tot bijzonder interessant en indrukwekkend.

Zowel voor de dames als voor de heren is dit bezoek zeer geschikt.

Opgeven hiervoor kan nu al bij Fons Nijhuis (0541 850 758).

Ook niet-leden van de KBO zijn van harte welkom.

Vooreerst gaan wij uit van € 70,-- per persoon incl. Kaffee mit Kuchen , lunchbuffet met warme gerechten en een 3-gangen diner.

Hoe meer mensen er meegaan, hoe goedkoper de reis per persoon wordt.

DORPSHUISKAMER ’t Eschhoes

Na de start van de Dorpshuiskamer op woensdag 12 maart gaan we 2-wekelijks verder , en wel op de woensdag in de oneven weken!

Dus de eerstvolgende Dorpshuiskamer is op woensdag 26 maart a.s. van 10.00 – 12.00 uur.  Dan zal er het een en ander verteld worden over de Open Eettafel en Tafeltje Dekje.

SAMEN ETEN, . . .  GEZELLIG EN GEZOND 

Bas van slagerij Hulshof vertelt in ‘t kort over zijn slagerij en de samenwerking met Stichting Welzijn Tubbergen als het gaat om Tafeltje Dekje. Vervolgens vertelt Simone Busscher van Stichting Welzijn Tubbergen iets over de Open Eettafel.

Tevens worden er verschillende gratis hapjes aangeboden!

Bij vragen kunt U bellen naar Ine Bonke (0541 680809) of

Fons Nijhuis (0541 850758)       

Vastenaktie H. Pancratiusparochie voor Sierra Leone.

Wij als MOV werkgroep Vasse doen samen met de Maria School Vasse en De Zeven Mijlen Manderveen mee aan dit project voor Sierra Leone. Een uitgebreid verslag vindt u achterin het portaal. Deze kunt u meenemen om thuis te lezen.

Op maandag 24 maart worden de spaardoosjes uitgedeeld aan de groepen 1 t/m 4 en de sponsorkaarten aan de groepen 5 t/m 8.

Weekend van 29 maart is er in de kerk als thema:

Vastenactie 2014 Sierra Leone.

Op dinsdagmiddag 1 april 2014 is de sponsorloop van 14.00-15.30 uur. Voor de groepen 5t/m 8. Voor een kleine versnapering en drinken wordt gezorgd. Graag de naam van tevoren op de startkaart schrijven. Dinsdag 15 april graag het geld meenemen naar school. Leden van de MOV zullen dan het geld verzamelen.

Zie ook www.vastenactie.nl                       Wekgroep M.O.V. Vasse.

Ada Vreeman komt bij KPOV Vasse.

Op woensdag 19 maart komt Ada Vreeman ons het een en ander vertellen over kruiden. Ze legt uit hoe we deze kunnen gebruiken in sausen en soepen. Ook zal ze ons verschillende dingen laten proeven.

Het beloofd een gezellige avond te worden. Zoals altijd beginnen we om 20.00 uur bij “Tante Sien”. We hopen op een goede opkomst.

Op 7 april houden we onze jaarlijkse bloemenverkoop.

Bij deze willen we jullie vragen om ons daarbij te helpen. Wilt U zich voor 30 maart opgeven en tevens aan te geven voor ’s middags en/of ’s avonds en of je over een auto beschikt. We hopen van harte dat U ons helpt want vele handen maken ligt werk. Opgave kan bij Marja Lansink 0541-680679 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Graag tot ziens op 19 maart en 7 april.

Vastenkalender:

Velen hebben zich o.a. via scholen en het centraal secretariaat aangemeld voor de vastenkalender van dit jaar. Afgelopen week zijn de vastenkalenders bij de scholen en locatie secretariaten bezorgd.

Mocht u nog in het bezit willen komen van de vastenkalender,

dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van uw geloofsgemeenschap, (voor contactgegevens zie parochie/ informatieblad of de website) U kunt ook contact opnemen met het centraal secretariaat van de H. Pancratius parochie:

tel. 06-20490726 of 0620433286 – of via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fitness in Vasse

Al sinds een paar jaar is er een aantal keren per week de mogelijkheid om bij de fysiotherapie in Vasse te fitnessen. Een tijd lang is het niet mogelijk om op de woensdagavond te fitnessen. Vanaf 12 maart is dat wel weer mogelijk, ’s avonds van 19 tot 20 uur. Dit omdat de praktijk in contact is gekomen met Vincent Pieterson. Hij gaat die groep begeleiden. Hij is tevens sportverzorger bij SV Vasse en zal dan ook in de fysiopraktijk een sportspreekuur en herstel training voor voetballers gaan verzorgen in samenwerking met fysiotherapeute Petra Kramer. Nog even voor de duidelijkheid: de fitnessmogelijkheden in Vasse zijn als volgt:

Maandag, van 14.30 uur tot 15.30 uur: seniorenfitness

van 18.30 uur tot 19.30 uur en van 19.30 uur tot 20.30 uur: algemene fitness

Woensdag, van 19 tot 20 uur: algemene fitness

Vrijdag, van 11 tot 12 uur: seniorenfitness.

Mocht er nog weer veel belangstelling bestaan voor de fitness is er altijd mogelijkheid om de uren nog verder uit te breiden.

Vragen? Neem gerust contact op met de Fysiotherapie: 0541-680562 (Petra Kramer)

Inzameling levensmiddelen

In deze veertigdagentijd is ervoor gekozen om in elk weekend voorafgaand aan alle vieringen in onze H. Pancratius parochie levensmiddelen in te zamelen. De opbrengst van deze inzameling wordt in samenwerking met de PCI van onze parochie ter beschikking gesteld aan parochianen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De levensmiddelen kunnen wekelijks achter in de kerk worden ingeleverd in de daarvoor bestemde kratten of manden. Zij moeten echter wel voorzien zijn van een nog geldende houdbaarheidsdatum. Versartikelen worden niet ingenomen! Wij hopen van harte dat u meedoet om ook deze actie tot een succes te maken!

Publiciteit vastenwandeling

Vastenwandeling rond het thema: ‘Saamhorigheid’.

Zondag 30 maart 2014

Vasten is een tijd van bezinning, even stil staan bij ons leven. In deze tijd van crisis kijken wij naar ons eigen leven, wat hebben we echt nodig, wat kunnen we missen. En als we niets van wat we kunnen missen delen met mensen die helemaal niets hebben wat doet dit dan met ons? Of te wel, delen van wat je hebt, het kan je 2 maal geluk schenken. En wie is daar nu niet naar op zoek.

Tijdens de wandeling willen we ons bezinnen op onze eigen relatie met mensen dichtbij en veraf, we zijn immers samen onderweg. De opzet van de vastenwandeling sluit daarom ook aan bij de vastenactie. De vastenactie kiest dit jaar voor de ondersteuning van de zusters van Cluny. Zij vangen kinderen op en zorgen ervoor dat ze naar school kunnen. De gezinnen waaruit de kinderen komen, worden ondersteund met zogenoemde ‘business and savings’-programma’s, waarmee groepen vrouwen een soort kleine coöperaties vormen.

De zusters van Cluny helpen hen een meer waardig leven in eigen land op te bouwen. Door ons gebed en onze financiële bijdrage aan de vastenactie hopen en bidden wij dat de bewoners van Sierra Leone een betere toekomst tegemoet mogen gaan.

Wellicht kunnen we al wandelend ook nadenken en van gedachten wisselen over ons eigen leven, over Nederland, over de wereld. Waar worden wij en daarmee ook de ander gelukkig van? Of te wel wat is echt nodig om gelukkig te zijn en saamhorigheid te ervaren?

We beginnen de vastenwandeling met een korte zendingsviering in de kerk van O.L.V. van Altijddurende bijstand te Mariaparochie. Vervolgens gaan we een prachtige wandeling maken rondom Mariaparochie/Harbrinkhoek. Onderweg is er een stop ingelast alwaar u koffie/ thee krijgt en er de mogelijkheid is tot bezinning of nadere ontmoeting. Na terugkomst staat de erwtensoep klaar en sluiten wij onze wandeling gezamenlijk af met een korte viering waarin enkele elementen uit de wandeling en het thema terugkomen. De route en de tekst van de viering kunt u als aandenken meenemen naar huis. Informatie over de vastenwandeling vindt u tevens in de vastenkalender. Praktische zaken:

  • De wandeling duurt plusminus 1 ½ uur, met stop 1 ¾ uur.
  • Start- en eindpunt: Kerk, O.L.V. van Altijddurende bijstand te Mariaparochie; Ootmarsumsestraat 496.
  • De kosten voor deze wandeling bedragen € 3,50 inclusief koffie/ thee, erwtensoep etc. Te voldoen voor aanvang van de wandeling. Voor kinderen is het gratis.
  • Aanvang viering: 14.00 uur
  • Afsluiting 16.00 uur

Vanwege de organisatie willen we graag weten hoeveel mensen er ongeveer meewandelen. Opgave graag voor 25 maart bij het centraal secretariaat H. Pancratius parochie Tel. 06-20433286 of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

PAROCHIECENTRUM

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website: www.hpancratius.nl/ (daarna klikken op locatie, etc.)

Bereikbaar via parochiecentrum op nr. 680201 of

mobiel nr. 06-5137 7652.

Rabobanknr. IBANNR. is NL75RABO0153203803

t.n.v. Parochie Vasse.

Misintentie      € 7,50  /   Jaargedachtenis     € 10,--

Opgave van misintenties is mogelijk via email of telefonisch op

nr. 680879 (Annie Schepers) Persoonlijk aanvragen kan ook op dinsdagmorgen vanaf 9.00 uur tot 11.00 uur tijdens het spreekuur.

De aanvraag vieringen wordt verzorgd door Mirjam Eidhof,

tel. 680403 of te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Centraal secretariaat H. Pancratius parochie

Grotestraat 64, 7651 CK Tubbergen E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefonisch bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag van 09.00 uur - 17.00 uur

Karin Grunder (06-20490726) en Yvonne Kroeze (06-20433286)

Colofon pastores

G.J. Nijland, priester, pastoor

Grotestraat 64, 7651 CK Tubbergen. Tel.: 0546-622196

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

H. Nguyen Ngoc Linh, priester

Ootmarsumsestraat 496, 7603 NN Almelo. Tel.: 0546-873936

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mw. A.J.M.T. Boomkamp, pastoraal werker

Gravenlandweg 39, 7675 TB Bruinehaar. Tel. 0546-681072

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mw. J.A.M. Meupelenberg, pastoraal werker

Beeckesteyn 69, 7608 JH Almelo. Tel. 0546-492231.

Werkadres: Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren.

Telefoon: 0546-631216.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

P.P.H.J.M. Timmermans, pastoraal werker

Werkadres: Ootmarsumseweg 176, 7665 SE Albergen.

Telefoon: 06-20428594

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WEEKWACHT

'Voor dringende pastorale hulp in geval van geestelijke bijstand, ziekte en bij overlijden belt u met het nummer 06-20430155'

TELEFONISCHE HULPDIENST

De Hulpdienst is bereikbaar op alle uren/dagen van de week en is door haar anonimiteit laagdrempelig. Het nummer van de telefonische hulpdienst is: 06-30513746.

WEEKENDDIENSTEN ARTSEN

Centrale Huisartsen Post Almelo (CHPA)

C.H.P.A., tel. 088-5880588 (17.00 uur tot 8.00 uur)

Zilvermeeuw 1 te Almelo.

Huisartsenpost Oldenzaal tel. 088-5551122

Prins Bernardstraat 17 te Oldenzaal.( 17.00 tot 8.00 uur)

 

WEEKENDDIENSTEN VERLOSKUNDIGEN

15/16 maart J. Tiehuis, 22/23 maart I. Hoekstra, tel. 0546-621340 b.g.g. 074-2508686 amb.dienst.

Wijkgebouw Zorgaccent Vasse, Denekamperweg 185A,

Voor verpleging en verzorging bij u thuis in Vasse e.o.

Inloopuur elke maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 12.00 uur.

Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar op tel.nr. 06-55698606.

Tevens beschikt ons gebouw over een prikpost, reguliere bloedafnames en trombosedienst elke woensdagochtend, van 7.30 tot 8.30 uur.

Buurtzorg Geesteren e.o. (ook Vasse)

Voor alle verpleging en verzorging thuis.

24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer  06-51447847.

Thuiszorg TMZ

Thuiszorg TMZ 24 uur per dag zorg. Heeft u zorg nodig,

‘Vertrouw op uw wijkzuster’. Bel: 06-24647169

KOPY PAROCHIEBLAD

Di. t/m 11.00 uur parochiecentrum

Di. t/m 18.00 uur Silvia Grootelaar, Hooidijk 52, tel. 680407

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gedicht Schaakmat

Ik heb een hobby, dat is schaken Ik word daardoor wel eens gepest. Ze proberen me op ’t hart te raken. Ze vinden me anders dan de rest Het pesten is sinds kort begonnen. Door de koning: een behoorlijk figuur. Achter hem wat meelopers en pionnen. Zij vormen zijn stukken, hij het bestuur.

Bij de poort, staat een van mijn pestkoppen. Aanvallen doet hij altijd van voren. Ik heb geen antwoord, op al zijn schoppen.   ik ben de pion en hij de toren. Op school zijn er meer gepeste personen. Ze zien net als ik, dit veel liever gaan. Ze willen de koning, graag onttronen. Misschien dat een samenwerking, kan volstaan.

Na schooltijd kwamen de partijen samen. Wit en zwart, op stoeptegels grijs. Hoewel zij met veel meer man kwamen, bestormden wij als eerste, het paleis. De koning overzag het levendige bord. Stuk voor stuk, gingen zijn volgers neer. Hij verliet vervolgens zijn stevige fort. Ik achtervolgde daarom, deze heer.

De achtervolging was van korte duur.

Samen met wat paarden, blokkeerde ik zijn pad. De vernedering, was voor de koning zuur. Slechts één pion zette hem schaakmat. Maar toen ik hem in het nauw zag gedreven, voelde ik mij niet voldaan. Ik toonde daarom medeleven. Remise bood ik hem toen aan.

 

 

 

 

Locaties


 

Alblog
Flelog
Gstlog
Lgvlog
Marlog
Rtmlog
Tublog
Vaslog
Vzvlog

 


Copyright © 2014