Het laatste nieuws vindt u onder de knop NIEUWS / ACTUEEL of op Twitter!

Informatieblad 3. ZONDAG23 en 30 november 2014 Jaargang 41, week 48 en 49

Oud en Nieuw,

 

Elk jaar lopen we met de kerk een beetje voor de muziek uit. Komend weekend vieren we oudjaar. Het einde van het kerkelijk jaar wordt gevierd met het feest van Christus Koning. Nieuwjaar is dan de eerste zondag van de advent. In de kerk is er een heleboel nieuw. Pessimisten zeggen dat er niets overblijft van wat we graag hadden. Optimisten zeggen, dat er kansen zijn om te groeien in geloof.

 

Er is ook het nodige oud in de kerk, soms eeuwen oud. De optimisten noemen dat mooi, rijkdom en klassiek. De pessimisten schieten niet veel op met dat gedoe van vroeger.

 

We lezen komend weekend over een rechter die voor de pessimisten wat ‘ouwe koeien uit de sloot haalt’. Optimistisch gesproken: ‘Wat heb je er van gemaakt in je leven? Wat heeft het jou en anderen gebracht?’ In Reutum en Fleringen hebben zo’n 30 jonge mensen afgelopen zaterdag gezegd dat ze met de kerk willen meedoen. Ze zijn gevormd en ontvingen de kracht van de Heilige Geest. Daarmee zeiden ze als het ware: ‘Voor dat oude zijn we niet bang en we hopen dat we wat nieuw mogen maken!’

 

Komende vrijdag doen de jongens en meisjes uit Albergen en Mariaparochie-Harbrinkhoek hetzelfde. En wij? Soms merk ik dat we nog wel een paar punten mogen scoren voor we de wedstrijd met zes-nul kunnen winnen. Zitten we conservatief te doen? ‘We willen dat het blijft zoals het was.’ Of proberen we de dingen uit de traditie die ons goed hebben gedaan, met de woorden van nu, door te geven aan de jonge mensen van de kerk van straks? De kern van de traditie is dat God bij ons wil zijn, met ons mee wil leven. Hij komt naar ons toe. Hij geeft zichzelf zelf voor ons weg, om ons leven te geven. Hij praat graag met ons, in gewone woorden of in plechtige woorden van de kerk. Hij luistert naar ons en het kan Hem schelen wat er met ons is. Hij geeft ons aan elkaar, als broers en zussen. Hij kent jou. En heeft je lief. En al gaat ook alles mis en sta je oog in oog met de dood, dan nog is het zijn hand die jou draagt. Voor altijd met Hem in liefde verbonden. Misschien is dit oud. Voor jou, voor u en mij mag dit nieuw zijn. Vandaag mag je leven met God en met de mensen om je heen. Laten we het nieuwe kerkelijk jaar in gaan als Gods geliefde kinderen, en we zien wel vol vertrouwen wat er van komt en pakken aan wat we kunnen. Alle vormelingen van dit najaar: wij hebben vertrouwen in jullie. We wensen jullie geluk en hopen je snel weer te zien.                                                                       P. Timmermans, pw

 

Zaterdag 22 november 19.30 uur Eucharistieviering (feest van de H. St. Cecilia) m.m.v. het Dames- en Herenkoor en de Muziekvereniging.

 

Voorganger: Pastoor Nijland.

 

Jaarg.: Gert Mulstege, Bernard Veer.

 

Int.: Bennie Dijkers (nms. CV de Spekscheeters), leden en overl.leden van de Muziekvereniging St. Cecilia Vasse, overl. leden van het Dames- en Herenkoor.

 

Woensdag 26 november 09.00 uur Eucharistieviering in de Aula.

 

Voorganger: Pastoor Nijland.

 

Int.: Bernardo Engbers.

 

Zondag 30 november 09.00 uur Eucharistieviering m.m.v. het Kinderkoor.

 

Pastoor Nijland.

 

Jaarg.: Gerrit Franken, Jan en Annie Blankenvoort-Eppink. Int.: Antoon en Anneke Lansink-Nieuwe Weme, Annie Weersink-Meijer, Zr. Maria Wenneger, Manny Sanderink-Weernink,

 

Henk Vrerink.

 

Woensdag 3 december 09.00 uur Eucharistieviering in de aula.

 

Voorganger Pastoor Nijland.

 

Bijz. int.: uit dankbaarheid.

 

Int.: Bernardo Engbers.

 

Zaterdag 6 december 19.30 uur Eucharistieviering m.m.v. het Dameskoor.

 

Voorganger: Pastor Oude Vrielink.

 

Jaarg.: Jan Schulten, Alfons Veer.

 

Int.: Antoon en Anneke Lansink-Nieuwe Weme, Gerard Weersink, Annie Weersink-Meijer, Jan Hulskotte, Johan Groothuis, Dionne Meijer-Boswerger, Rikie Oude Luttikhuis-Nijhuis, Lien Boksebeld-Oude Vrielink, Gert Mulstege.

 

KOREN

 

Zo. 30 nov. 09.00 uur: Kinderkoor de Pareltjes.

 

Za. 6 dec. 19.30 uur: Dameskoor.

 

LECTOREN

 

Zo. 30 nov. 09.00 uur: Ben Demmer.

 

Za. 6 dec. 19.30 uur: Ronnie Booijink.

 

MISDIENAARS

 

Zo. 30 nov. 09.00 uur: Jan Bekhuis en Teun Scholten Linde.

 

Za. 6 dec. 19.30 uur: Mariecke Kamphuis en Fidès Bekhuis.

 

COLLECTANTEN

 

Zo. 30 nov. 09.00 uur: Jan Veldhuis, Ben Demmer,

 

Gerard Braakhuis.

 

Za. 6 dec. 19.30 uur: Gerard Alberink en Harrie Pegge.

 

KOSTERS

 

Zo. 30 nov. 09.00 uur: Ine Bos.

 

Za. 6 dec. 19.30 uur: Jan Veldhuis.

 

SPREEKUUR

 

Di. 9-11 uur: Annie Schepers.

 

COLLECTES

 

Plaatsengeld 8 nov.    €         31,10   Eigen kerk 8 nov.  €         53,05

 

Plaatsengeld 16 nov   €         40,--    Eigen kerk 16 nov. €         35,42

 

Verjaardagsactie oktober                                             €       287,56

 

KERKSCHOONMAAK

 

Dinsdag 9 december vanaf 08.30 uur zal de kerk worden schoongemaakt door de wijk van de Manderveen/Broekdijk. De contactpersonen voor deze wijk zijn Siny Tijink, tel. nr. 680382 en Marga Olde Loohuis, tel. nr. 680431.

 

OVERLEDEN

 

Zondag 16 november is op 62-jarige leeftijd overleden onze medeparochiaan Jan Busscher van de Denekamperweg 250. Voor Jan heeft donderdag 20 november de avondwake plaatsgevonden en vrijdagmorgen 21 november is hij te Almelo gecremeerd.

 

DOPEN

 

Op zondag 7 december om 10.45 uur wordt door het heilig doopsel opgenomen in onze parochie:

 

  • Steffi Boerrigter dochter van Dagmar en Rian en zusje van Isa Boerrigter, De Rietakker 13 te Vasse. 
  • Dize- Bernadette- Truus Veldscholten dochter van Jeroen en Millanie Veldscholten, Plasdijk 32 te Mander.

 

KERKHOF

 

Veldscholten/Molenaar hoveniers gaan ons kerkhof wat groener maken zoals reeds eerder is vermeld in het parochieblaadje. Er zullen een aantal bomen worden geplant, Een pergola met klimop en een aantal perken met grote witte bloemen. Dit naar aanleiding van de vraag van Parochianen om het kerkhof wat groener aan te kleden. We hopen dat het resultaat er mag wezen.

 

Met vriendelijke groeten, Locatieraad  Vasse

 

KBO Vasse

 

Donderdag 13 november a.s. heeft André Voshaar op indrukkwekkende manier verteld over de “Loita Maasai” in Kenia.

 

Deze middag is ons allemaal duidelijk geworden, wat zijn broer Jan Voshaar betekent heeft voor de mensen daar. Met het overlijden van Jan Voshaar op 6 oktober jl. is het werk in de Loita Maasai niet ten einde. Zo zullen de komende jaren de volgende projecten worden gerealiseerd zoals o.a. computercursus en cursussen mecanicien, houtbewerking en naaien. Verder wil men graag extra schooltjes bouwen, waar kleine kinderen terecht kunnen zodat ze minder ver hoeven te lopen. Nu worden nog steeds kleine kinderen gedood door olifanten en andere wilde dieren op weg naar school. Mochten mensen deze projecten in Kenia willen steunen, dan kan dat!

 

Mensen kunnen direct geld geven aan André en Truus Voshaar, die het geld dan over maken naar NToros (adoptief zoon van Jan Voshaar) en zijn vrouw Cres in Kenia. Ieder jaar krijgen André en Truus van hen een lijst, waar het geld aan besteed is of wordt.

 

Onze volgende bijeenkomst is de Kerstmiddag op  donderdag 18 december bij Café Bolscher. De aanvang is om 14.00 uur en zal rond 18.30 uur worden afgesloten met een heerlijke broodmaaltijd, samengesteld door Ceciel Bolscher.

 

Wilt U deze kerstmiddag ook aanwezig zijn, dan kunt U zich opgeven bij Fons Nijhuis (0541  850 758).

 

De kosten bedragen € 15,00 per persoon.

 

Midwinterhoornblazen.

 

Over enkele weken begint weer de Advent, gelijktijdig voor de blazers het sein om de midwinterhoorn voor de dag te halen en de klanken weer over het Twentse land te laten klinken. We willen dan beginnen op zaterdag 29 nov. om 20.30 uur bij de kerk om deze traditie voort te zetten. Ook nieuwe / oude blazers zijn van harte welkom om onze groep te versterken.

 

Dopen in de H. Pancratius parochie per 2015

 

Beste parochianen,

 

In de afgelopen jaren hebben we geconstateerd dat het aantal aanmeldingen van dopelingen is afgenomen. Deze dalende lijn is nog niet tot stilstand gekomen.    

 

Gezien de afname van het aantal dopelingen in alle geloofsgemeenschappen wordt de frequentie van de doopzondagen per 1 januari 2015 aangepast.

 

Dit gaat er als volgt uitzien:

 

Kring 1: Albergen 6 doopzondagen, Reutum 6 doopzondagen, Fleringen 3 doopzondagen per jaar met de gebruikelijke doopvoorbereiding in Fleringen.

 

Kring 2: Mariaparochie 6 doopzondagen, Geesteren 10 doopzondagen, Tubbergen 10 doopzondagen per jaar met de gebruikelijke doopvoorbereiding in Tubbergen.

 

Kring 3: Vasse 6 doopzondagen, Langeveen 3 doopzondagen, Vriezenveen 3 doopzondagen per jaar met de gebruikelijke doopvoorbereiding in Langeveen.

 

Centraal aanmelden van dopelingen

 

In toenemende mate nemen ouders contact op met het centraal secretariaat van onze parochie om hun kind te laten dopen. Daarom gaat de parochie per 1 januari 2015 over naar het centraal aanmelden. Er komt één centraal aanmeldingsformulier dat digitaal ingevuld kan worden. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 week voorafgaand aan de doopvoorbereidingsavond via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. De data zijn te vinden op de website van de parochie en/ of in de informatiebladen.

 

Als u uw kind op een gunstiger moment in een andere locatie wilt laten dopen, dan kunt u daar aansluiten, mits u in die kring ook de doopvoorbereiding volgt. Met vriendelijke groet,

 

Het pastoraal team ...

 

Activiteitenkalender Vasse

 

DECEMBER 2014

 

t/m 07   Huisbezoeken Sinterklaas (Jeugdsoos)

 

01          Sint bij CMB niv. 1 – 2 (Volleybalvereniging)

 

03          Dorpshuiskamer in het Eschhoes Sinterklaas, aansluitend open eettafel

 

12          KERST-bingo (SV Vasse)

 

13          Kerstbakjesactie (Volleybalvereniging)

 

13          Jeugdsoos van 19.30 – 22.30 uur; zie de app en Facebook

 

17          Dorpshuiskamer

 

17          Kerstavond (KPOV)

 

18          Kerstviering (KBO)

 

20          Oliebollentoernooi ’s morgens voor alle CMV-jeugd niveau 1 t/m 6 en ’s middags A, B en C (Volleybalvereniging)

 

23          Schaatsen in Enschede (Jeugdsoos)

 

26          Midwinterfutsaltournooi (SV Vasse)

 

27          11-15 uur Gemeentelijk zaalvoetbaltoernooi A1-teams;

 

              Tubbergen (VMC)

 

27          14-18 uur Gemeentelijk zaalvoetbaltoernooi C1-teams;

 

              Geesteren (VMC)

 

27          16-20 uur Gemeentelijk zaalvoetbaltoernooi E1-teams;

 

              Tubbergen (VMC)

 

30          14-18 uur Gemeentelijk zaalvoetbaltoernooi B1-teams;

 

              Albergen (VMC)

 

31          Oliebollenactie (Scouting)

 

JANUARI 2015

 

03      Zaalvoetbalcompetitie Almelo-Tubbergen voor E- en F-teams (VMC)

 

                        03      Prinsenbal in zaal Bolscher (Spekscheeters)

 

04      Moosdag (SV Vasse)

 

08      Jaarvergadering (KBO)

 

10      Zaalvoetbalcompetitie Almelo-Tubbergen voor E- en F-teams (VMC)

 

10      Gemeentelijk kunstgrastoernooi D-teams (VMC)

 

14      Dorpshuiskamer in het Eschhoes; nieuwjaars”borrel” en

 

          aansluitend open eettafel

 

18      11.00-12.30 uur 1e voorverkoop Gala: uitsluitend voor

 

          leden in zaal Bolscher (Spekscheeters)

 

          13.30-14.30 uur 2e voorverkoop Gala: voor iedereen in

 

          zaal Bolscher (Spekscheeters)

 

23      Jeugdsoos

 

24      Grote Henk Rikhof Puzzelspeurtocht; ochtend (VMC)

 

28      Dorpshuiskamer in het Eschhoes

 

28      Bekendmaking Nar en Narrin bij de Mariaschool (Speksch.)

 

29      Gala in het Eschhoes (Spekscheeters)

 

30      Gala in het Eschhoes (Spekscheeters)

 

31      Gala in het Eschhoes (Spekscheeters)

 

Laatste nieuws uit Sierra Leone

 

Beste parochianen,

 

dit jaar hebben we in de Vastenperiode geld ingezameld voor het vastenproject in Sierra Leone. Graag willen we u een laatste update geven wat betreft de stand van zaken in dit Afrikaanse land. Zuster Mary Antony van het Diomlor -programma stuurde ons het volgende bericht: Er is op dit moment veel onrust vanwege het ebola virus en daardoor is de situatie beangstigender dan tijdens de oorlog. De zusters en de staf zijn extra voorzichtig en zij hebben de nodige maatregelen getroffen om een uitbraak van ebola onder de leerlingen en de stafmedewerkers te voorkomen.

 

Er was ook goed nieuws te melden: Zo hebben alle 33 groep-8 leerlingen het staatsexamen gehaald met de maximale score en het was voor het eerst dat een meisje bovenaan stond in de ranglijst van de school. Alle kinderen gaan door naar de middelbare school. Goed nieuws was er ook van de tienermoeders. Alle baby's hebben hun kwetsbare eerste jaar overleefd. Een flink aantal jonge moeders is nu aan het werk en kan zich financieel redden.

 

Mede door uw bijdrage aan de Vastenaktie zijn levens gered, hebben kinderen goed onderwijs genoten en zijn een flink aantal jonge moeders financieel zefstandig geworden. Nogmaals dank hiervoor.

 

Mede namens de MOV groepen

 

Pastor Jacqueline Meupelenberg

 

UIT HET PROGRAMMA AANBOD 2014-2015

 

VAN DE H. PANCRATIUS PAROCHIE

 

Geloven nu; van 40 tot…?

 

Aan het begin van het nieuwe seizoen heeft pastor Meupelenberg een inleiding verzorgt over de werken van Barmhartigheid. Dit is de leidraad voor de bijeenkomsten van dit jaar. De werkgroep heeft op 11 december a.s. wederom pastor Meupelenberg uitgenodigd als inleider. Tijdens deze bijeenkomst zal zij de resterende drie werken van barmhartigheid, nl. het bezoeken van zieken en gevangenen en het begraven van overledenen, behandelen. Hierbij zal zij nader ingaan op de bijbelse lijnen (Oude en Nieuwe Testament) per werk van Barmhartigheid, vertaalt naar deze tijd. Belangstellenden voor deze bijeenkomst zijn van harte welkom op:

 

Datum:           Donderdag 11-12-2014        

 

Thema:          Algemene inleiding op de werken van Barmhartigheid

 

Inleider:         Pastor Meupelenberg

 

Tijd:               09.30 uur – 11.30 uur (inloop vanaf 09.15 uur –

 

onder het genot van een kop koffie c.q. thee)

 

Kosten:          € 2,50 per bijeenkomst (incl. koffie/thee)

 

Plaats:            Parochiecentrum, Grotestraat 64 te Tubbergen

 

Informatie:    Mevr. S. Bekhuis       tel. 0546 - 621768

 

Mevr. I. Wekking       tel. 0546 – 433809

 

PAROCHIECENTRUM

 

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Website: www.hpancratius.nl/ (daarna klikken op locatie, etc.)

 

Bereikbaar via parochiecentrum op nr. 680201 of

 

mobiel nr. 06-5137 7652.

 

Rabobanknr. IBANNR. is NL75RABO0153203803

 

t.n.v. Parochie Vasse.

 

Misintentie      € 7,50  /   Jaargedachtenis     € 10,--

 

Opgave van misintenties is mogelijk via email of telefonisch op

 

nr. 680879 (Annie Schepers) Persoonlijk aanvragen kan ook op dinsdagmorgen vanaf 9.00 uur tot 11.00 uur tijdens het spreekuur.

 

De aanvraag vieringen wordt verzorgd door Mirjam Eidhof,

 

tel. 680403 of te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

Centraal secretariaat H. Pancratius parochie

 

Grotestraat 64, 7651 CK Tubbergen E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. " href="mailto:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Telefonisch bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag van 09.00 uur - 17.00 uur

 

Karin Grunder (06-20490726) en Yvonne Kroeze (06-20433286)

 

Colofon pastores

 

G.J. Nijland, priester, pastoor

 

Grotestraat 64, 7651 CK Tubbergen. Tel.: 0546-622196

 

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

H. Nguyen Ngoc Linh, priester

 

Ootmarsumsestraat 496, 7603 NN Almelo. Tel.: 0546-873936

 

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Mw. A.J.M.T. Boomkamp, pastoraal werker

 

Gravenlandweg 39, 7675 TB Bruinehaar. Tel. 0546-681072

 

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Mw. J.A.M. Meupelenberg, pastoraal werker

 

Werkadres: Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren.

 

Telefoon: 0546-631216, b.g.g. 0546-492231

 

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

P.P.H.J.M. Timmermans, pastoraal werker

 

Werkadres: Ootmarsumseweg 176, 7665 SE Albergen.

 

Telefoon: 06-20428594

 

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

G.B.M. Wiggers, pastoraal werker (tijdelijk dienstverband)

 

Werkadres: Ootmarsumseweg 176, 7665 SE Albergen.

 

Telefoon: 06-36561228

 

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

'Voor dringende pastorale hulp in geval van geestelijke bijstand, ziekte en bij overlijden belt u met het nummer 06-20430155'

 

TELEFONISCHE HULPDIENST

 

De Hulpdienst is bereikbaar op alle uren/dagen van de week en is door haar anonimiteit laagdrempelig. Het nummer van de telefonische hulpdienst is: 06-30513746.

 

WEEKENDDIENSTEN ARTSEN

 

Centrale Huisartsen Post Almelo (CHPA)

 

C.H.P.A., tel. 088-5880588 (17.00 uur tot 8.00 uur)

 

Zilvermeeuw 1 te Almelo.

 

Huisartsenpost Oldenzaal tel. 088-5551122

 

Prins Bernardstraat 17 te Oldenzaal.( 17.00 tot 8.00 uur)

 

WEEKENDDIENSTEN VERLOSKUNDIGEN

 

22-23 nov. J. Tiehuis, 29-30 nov. I. Hoekstra, 6 dec. E. Hesselink,

 

tel. 0546-621340 b.g.g. 074-2508686 amb.dienst.

 

Wijkgebouw Zorgaccent Vasse, Denekamperweg 185A,

 

Voor verpleging en verzorging bij u thuis in Vasse e.o.

 

Inloopuur elke maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 12.00 uur.

 

Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar op tel.nr. 06-55698606.

 

Tevens beschikt ons gebouw over een prikpost, reguliere bloedafnames en trombosedienst elke woensdagochtend, van 7.30 tot 8.30 uur.

 

Buurtzorg Geesteren e.o. (ook Vasse)

 

Voor alle verpleging en verzorging thuis.

 

24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer  06-51447847.

 

Thuiszorg TMZ

 

Thuiszorg TMZ 24 uur per dag zorg. Heeft u zorg nodig,

 

‘Vertrouw op uw wijkzuster’. Bel: 06-24647169

 

KOPY PAROCHIEBLAD

 

Di. t/m 11.00 uur parochiecentrum

 

Di. t/m 18.00 uur Silvia Grootelaar, Hooidijk 52, tel. 680407

 

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

LET OP!!!!!!

 

MEDEDELING PAROCHIEBLAD KERST EN NIEUWJAAR

 

De redactie heeft besloten deze periode samen te vatten in 3 weken.

 

Dit komt er dus op neer dat het weekend van 21, 28 dec. en 4 jan. één parochieblad wordt. Houdt hier rekening mee en geef uw misintenties en berichtjes op tijd door. Dinsdag 16 dec. uiterste inleverdatum.

 

Herinnering

 

Herinnering is woorden horen

 

Herinnering is beelden zien

 

Mijn oren en mijn ogen in het dieste van mijn ziel

 

Jij was me lief

 

Ik wil jou blijven horen

 

Ik wil jou blijven zien

 

Met mijn ogen en mijn oren in het diepste van mijn ziel

 

Oeke Kruythof

 

Locaties


 

Alblog
Flelog
Gstlog
Lgvlog
Marlog
Rtmlog
Tublog
Vaslog
Vzvlog

 


Copyright © 2014